UMUDUM ÖĞRETMENİM

UMUDUM ÖĞRETMENİM

11.03.2019 341

PROJENİN AMACI

Çocuğun akademik ve sosyal başarılarını etkileyen birçok faktör vardır. Bunlar duygusal faktörler, benlik algısı, motivasyon, zihinsel faktörler, cinsiyet faktörü, arkadaşlık ilişkileri, 
okul-öğretmen faktörü, aile bireylerinin tutumları ve ebeveynlerden birinin kaybıdır. Çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim, sergiledikleri davranışlar ve ebeveyn kaybı çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. Proje ile anne veya babasını kaybeden çocuklarımızın eğitim ve öğretim ortamlarında çok yönlü gelişiminin sağlanarak akademik başarılarının artırılması hedeflenmektedir.  

 Sosyal, ekonomik, kültürel ve akademik alanlarda çeşitli problemler yaşayan yetim/öksüz çocukların; kendilerine ve çevrelerine olan güvenlerini artırmak, aileleri ve arkadaşlarıyla iyi ilişkiler geliştirebilmelerini sağlamak, sosyal-duygusal becerilerini artırmak ve akademik performanslarını yükseltmek projenin genel çerçevesini oluşturmaktadır. Gönüllü üniversite öğrencileri ile koordinasyon kurarak öğrencilere ders desteği sağlayacak güvenli ve motive edici zemin oluşturmak hedeflenmektedir. Öğrencilerin birlikte başarma kültürü kazanmış bireyler olarak yetişmesi beklenmektedir.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/ KURULUŞLAR

  • İstanbul Valiliği
  • İl Millî Eğitim Müdürlüğü
  • İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri
  • İlçe RAM Müdürlükleri
  • Yerel Yönetimler
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Üniversiteler

PROJENİN KAPSAMI

Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda eğitim ve öğretim gören ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören yetim-öksüz veya ebeveyn yoksunluğu çeken çocuklarımız.  

UYGULAMA SÜRESİ

Proje, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacaktır.

PROJE İLETİŞİM

https://twitter.com/umudumogretmen1

Kaynak: İSTANBUL İL MEM