ÖĞRETMENLER ARASI YENİLİKÇİ ÖĞRETİM MATERYALLERİ ULUSAL TASARIM YARIŞMASI

ÖĞRETMENLER ARASI YENİLİKÇİ ÖĞRETİM MATERYALLERİ ULUSAL TASARIM YARIŞMASI

11.03.2019 328

PROJENİN AMACI

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkililiği öğretim materyallerinin özgünlüğü, öğrenci düzeyi ve ihtiyaçlarına uygunluğu ile doğru orantılıdır. Öğretmenlerin yenilikçi öğretim materyalleri tasarlayarak, öğretim süreçlerinde kullanmaları değişen eğitim anlayışı ve öğretim programlarının temel unsurlarından biridir. Bu bağlamda, öğretim sürecinde materyal kullanımının zenginleştirilmesi ve özgünleştirilmesi, örnek çalışmaların teşvik edilerek yaygınlaştırılması projenin temel amacıdır.

Bu proje kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve dijital kategori olmak üzere 5 kategori hâlinde öğretmenler arası ödüllü bir materyal tasarlama yarışması düzenlenecektir. Genel öğretim konularının yanı sıra değerler eğitimi alanında yapılan başvurular da bu kapsamda değerlendirilecektir. Yarışmacılar materyallerini hazırladıktan sonra istmem.com adresinden başvuru formlarını dolduracaklardır. Materyal Değerlendirme Kurulu tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve dijital materyal kategorileri bazında hazırlanan materyaller değerlendirilerek, her kademeden materyaller saha ziyaretine kalıp sahada değerlendirildikten sonra dereceye giren ilk üç materyal yani toplamda 20 materyal ödüllendirilecektir.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/ KURULUŞLAR

  • İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü
  • İlçe Millî Eğitim Müdürleri
  • Üniversiteler
  • Alanında uzman akademisyenler
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Alanında yetkin okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarından seçilen öğretmenler

PROJENİN KAPSAMI

Türkiye genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmî kurumlarda görev yapan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğretmenleri

UYGULAMA SÜRESİ

Proje, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacaktır.

Proje Kılavuzu için tıklayınız

Kaynak: İSTANBUL İL MEM