Öğrenci Liderlerimiz Şehrimizin Öncüleri ile Buluşuyor

12.03.2019 285

PROJENİN AMACI

Günümüzde eğitimin niteliği yalnızca akademik başarıyla ölçülmüyor; nitelikli bir eğitimin, çocuğun/öğrencinin sosyal, duygusal ve bilişsel tüm yönlerini desteklemesi gerekiyor. Bu anlayış,  uluslararası alanda giderek önem kazanıyor. “Çocuğun iyi olma hali” yaklaşımını rehber edinerek; tüm paydaşların çocuğun/öğrencinin yüksek yararını gözeten politikalar geliştirilmesi sadece eğitsel değil toplumsal bir gereklilik olarak önümüzde duruyor.

Bilindiği üzere gerek erken çocukluk döneminde gerekse ilk gençlik yıllarında öğrenciler için rol-modeller oldukça önemlidir. Öğrencilerin akademik olarak desteklenmesi yanında şehrin yöneticilerinin oluşturduğu ekosistemin farkına varabilmeleri için gerekli ortam ve desteğin sağlanması gerekmektedir. Bu da ancak öğrencilerle/çocuklara yüz yüze kurulacak ilişkilerle, aynı mekânı paylaşmayı gerektiren pedagoji ötesi etkinliklerle mümkün olabilir. İnsani münasebetler geliştirmenin yanında özellikle çocukların/gençlerin suç ve risk unsurlarından uzaklaşması gibi işlevleri de tabiatıyla içerecek olan proje, sosyal etkinliklere ekonomik nedenlerle ulaşamayan çocuklar/öğrenciler için sanatsal etkinliklerin yürütüldüğü unsurlarla zenginleştirileceğinden istenen etki daha hızlı bir biçimde gerçekleşecektir.

Projemiz, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizi bir araya getirerek, kurum yöneticilerinin başarı hikâyeleri ve eğitim hayatlarıyla ilgili tecrübe ve kültürel birikimlerinden öğrencilerimizin istifade etmesini, öğrencilerimizin ilimizde yer alan kurumlar ve faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Bu bağlamda; İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, şehre aidiyetin farkına varılarak şehri yönetenlerin tecrübelerinin yeni nesillere doğru bir şekilde aktarılması gerekliliği kapsamında ve ama aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve akademik yönlerden bütünlüklü gelişmesine katkı sağlamak gayesiyle Öğrenci Liderlerimiz Şehrimizin Öncüleriyle Buluşuyor Projesi geliştirilmiştir.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/ KURULUŞLAR

• İstanbul Valiliği
  • İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü
  • İstanbul İl Jandarma Komutanlığı
  • İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
  • İstanbul İl Müftülüğü
  • İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü
  • İstanbul Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
  • İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
  • İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Şube Müdürlüğü
  • İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

PROJENİN KAPSAMI

Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda eğitim ve öğretim gören ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler.

UYGULAMA SÜRESİ

Proje, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacaktır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde revize edilerek devam edecektir.

Kaynak: İSTANBUL İL MEM