LGS Deneme Analiz Formu

LGS Deneme Analiz Formu

LGS Deneme Analiz Formu 8.sınıf öğrencilerinin girdikleri her deneme sınavından sonra o denemeye ilişkin yaptıklarını analiz etmeyi, bu analiz sonucunda eksik yönlerinin tespit edilmesini ve eksiklerin giderilerek bir sonraki denemede daha yüksek performans gösterilmesini amaçlamaktadır.

Form, deneme sınavında senin turlama tekniği kullandığını esas alır. Süre analizi için deneme sınavında her ders için attığın her turun süresini hesaplayarak forma yazmalısın. Bu sayede hangi dersi daha hızlı, hangisini daha yavaş, hangisini kaç turda çözdüğünü tespit edebilirsin. Hızlanman gereken bir ders varsa o dersler ilgili bu konuda çalışma yapabilirsin.

Formda “hangi soru?” ve “neden yanlış?” bölümlerinde ise deneme sınavında yanlış yaptığın ve boş bıraktığın soruları neden kaçırdığını analiz etmen amaçlanır. Bunu yapabilmek için yanlış ve boş sorularını sınavdan sonra tekrar çözmelisin. Burada amaç bu soruları tekrar ve doğru çözmen değil. Bu soruyu deneme sınavında neden kaçırdığını bulmandır. Bilgi eksikliği, hızlı okuma, dikkatsizlik, kalem kullanmama, sorunun tamamını okumama, yorumlamama, mantık sorusunu tablolaştıramama, anlayamama gibi nedenler yazabilirsin. Bu örnek nedenlerin dışında farklı bir nedenden dolayı soruyu kaçırdıysan onu da yazmalısın. Tüm nedenleri yazdıktan sonra, bu denemede en çok 3 yanlış yapma nedenini formun en altına yazabilirsin. Ve bu nedenlere dikkat ederek, nasıl gidereceğini düşünmeli ve çözüm üretmelisin. Çözümlerini bir sonraki deneme sınavında uygulayarak hatalarını en aza indirebilirsin.

Unutma! Sadece yeni soru çözmek değil, zayıf yönlerini yani hatalarını tespit etmek ve güçlendirmek hedefe ulaşmanı sağlayacak en önemli çalışmadır.

Turlama Taktiği Nedir?

Turlama taktiği denemede süreyi verimli kullanabilmek ve kişilerde oluşan kör bakma anını ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır. turlama taktiği 3 turdan oluşur. Deneme sınavında başladığında 1.turda tüm sorular bir kere okunur. Sorunun yapılamayacağı anlaşıldığında soru tekrar okunmaz ve diğer soruya geçilir. Diğer soruya geçmeden önce soru anlaşıldı ama yapılamadıysa O, soru hiç anlaşılmadıysa X, işareti konulabilir. 2.Turda O işaretli sorular çözülür. 2.Turda çözülemeyen sorulara X işareti koyulur. 3.Turda ise X işareti olan sorular çözülür.

Bu taktiğe antep fıstığı taktiği de denilir. Bir kase antep fıstığı yerken ilk önce ağzı açık olanları yer, ağzı kapalı olanları kasenin içine geri bırakırız. En son sadece ağzı kapalı olan fıstıklar kalır ve bu fıstıkları yeriz.

 

LGS Deneme Analiz Formu 

29.03.2023 858

LGS Deneme Analiz Formu 

Kaynak: https://terapotikakademi.com/