GELECEĞİM OKULDA

GELECEĞİM OKULDA

11.03.2019 284

PROJENİN AMACI

Eğitim, bireylerin toplum yaşayışında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları elde etmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine okul içinde veya dışında, doğrudan veya dolaylı olarak yardım etme sürecidir. Okul, eğitim sisteminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda, öğrenciye istedikleri bilgi, beceri ve davranışların bilimsel yöntemlerle kazandırıldığı bir kurumdur. 

Eğitim hayatına başlamak, çocuğun hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Ortaöğretim, yetişkin hayatında alacağımız görevler için hazırlanmamızda temel oluşturan bir kurumdur. Bu nedenle öğrenciler için oldukça aktif geçirmeleri gereken bir dönemdir. Bunu sağlamak için okula devam etmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Bu projenin amacı, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin devamsızlıklarının önlenmesidir. Bu bağlamda devamsızlığa neden olan faktörleri tespit edip, bu faktörleri ortadan kaldırarak; eğitim ve öğretim sürecini verimli hâle getirip, Millî Eğitim Bakanlığımızın temel hedeflerini gerçekleştirmek için öğrencilerin okula devam etmelerini sağlamak gerekmektedir.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/ KURULUŞLAR

  • İstanbul Valiliği
  • İl Millî Eğitim Müdürlüğü
  • İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri
  • İlçe RAM Müdürlükleri
  • Ortaöğretim Kurumları
  • Sivil Toplum Kuruluşları

PROJENİN KAPSAMI

Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda eğitim ve öğretim gören ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler.

UYGULAMA SÜRESİ

Proje, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacaktır.

Kaynak: İSTANBUL İL MEM