FARLIKLIKLARIMIZLA YAŞIYORUZ ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

11.03.2019 311

Normal gelişim gösteren bireyler aracılığı ile özel gereksinimli bireylere sporu sevdirmek. Özel gereksinimli bireylerle- normal gelişim gösteren bireylerin sosyal ilişkilerini güçlendirmek. Normal gelişim gösteren bireylerin, ailelerimizin kısaca toplumumuzun özel gereksinimli bireylere karşı tutumlarını değiştirmek, onlara olumlu tutum kazandırmak. Normal gelişim gösteren bireylerin ve özel gereksinimli bireylerin donanımlı, kendini tanıyan, toplumda ne yapması gerektiğini ayırt etmesini sağlamak. Özel gereksinimli bireylerin bu projeyle kendini önemseme duygusunun kazanması, pozitif düşünme, sosyal hayata kabulünün gerçekleşmesi ve toplumsal farkındalık oluşturmak.

• İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • İlçe Belediyeleri
  • Özel Eğitim Okulları
  • İlkokul, Ortaokul ve Liseler
  • Halk Eğitim Merkezleri
  • Üniversiteler
  • Gençlik ve Spor Müdürlükleri

Proje, İstanbul’da 6-23 yaş aralığındaki normal gelişim gösteren öğrenciler, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle gerçekleştirilecektir. Proje çalışması Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri alanını kapsamaktadır.