ARTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE ZENGİNLEŞEN KİTAPLAR

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE ZENGİNLEŞEN KİTAPLAR

11.03.2019 320

PROJENİN AMACI

Artırılmış gerçeklik (AG) kameradan alınan görüntü üzerine 3D model, ses ve video gibi çıktıların yerleştirilmesi ve kullanıcının içerikle etkileşim içinde olmasına yarayan interaktif bir teknolojidir. Bu teknolojide, sanal dünyayla gerçek dünya bir araya getirilerek oluşturulan içeriklerin kişiler üzerindeki gerçeklik algısının artırılması amaçlanır.

Proje ile her içerik için ayrı uygulama edinilmesi gerekliliğinden, güvenilir, yeterli ve yaygınlaşmış bir içerik platformunun olmamasından kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması, artırılmış gerçeklik içeriklerinin eğitim alanındaki sınırlılıklarının ortadan kaldırılması ve eğitim sistemimizdeki kitapların hızlı bir şekilde AG içerikleriyle zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Değişen ve gelişen dünyada eğitim süreçlerini somutlaştırıp kolaylaştırması bakımından AG içeriklerinin sunduğu zengin içeriğin kullanılmasını kaçınılmaz bir hâle getirmektedir.  Artırılmış gerçeklik e-öğrenme ortamları, eğitici ve öğrencinin aynı zamanda ve ortamda bulunmalarına gerek kalmadan öğrenme sürecinin devam edebileceği bir süreçtir.  Proje kapsamında öğretmenlerimize, sıfırdan artırılmış gerçeklik uygulaması ve içeriği üretebilmek için gerekli olan 3D modelleme, Unity ve Temel C# gibi kurslar verilecektir.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM/ KURULUŞLAR

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü

PROJENİN KAPSAMI

Proje, Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmî okullarda görev yapan öğretmenlere yöneliktir.

UYGULAMA SÜRESİ

Proje, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacaktır.

PROJE İLETİŞİM

http://akademi.istmem.com/teknolojienstitusu.php

Kaynak: İSTANBUL İL MEM